Načini uporabe Schusslerjevih soli

  • od

Tele tabletke res ne izgledajo obetavno. In če bi mi to nekdo pokazal pred časom bi rekla, da je daaaaleč od naravnega. 🙂 

Vendar poznam sestavo, ozadje pripravka, način izdelave, učinkovitost in širok spekter delovanja. 

In kar je še pomembneje, dobila sem ogromno povratnih informacij srečnih uporabnikov, ki jim je olajšalo življenje. Odpravili so marsikatero težavo, s katero so se neuspešno soočali že dolgo obdobje.

Zato brez slabe vesti lahko rečem “Ja, zdravljenja organizma, uravnavanje tako fizičnega delovanja telesa kot naše psihičnih zmožnosti, brez stranskih učinkov. Delujejo na način, da telo podprejo, da spet vzpostavi homeostazo.” 

Če vsaj malo poznate in zaupate homeopatiji, potem je tole še lažje razumeti, predvsem pa še lažje uporabljati. 

Naj omenim, da imajo malce “nerodno” poimenovanje  – “soli“, jaz jim pravim mineralčki. 🙂 

Ker to tudi so – homeopatsko potencirani telesu lastni, endogeni minerali, ki imajo status zdravila. 

Torej, vsaka od soli je zastopana v našem telesu, v naših celicah. Ko je določen mineral v pomankanju, se sproži plaz domin, ki se kažejo v pripadajočih simptomih, težavah in  boleznih.

Pri svetovanju se poleg ugotovitev, ki mi jih zaupa oseba (n.pr. zaprtost, bolečine, tresavica, vnetje sečil, revma, artritis, glavoboli, strah, togost…) vedno naredi tudi analiza obraza, ki s svojimi značilnostmi kaže pomankanje točno določene soli. In tudi želja in poseganje po specifičnih živilih pove veliko o delovanju in potrebi telesa. 

Načini jemanja in uporabe Schusslerjevih soli 

1.način: določeno kombinacijo soli (pri individualnih priporočenih mešanicah, ki jih svetujem se uporabi lahko tudi do 5 ali več soli naenkrat) stresemo vse skupaj v lonček (steklen ali plastični) in jih uživamo čez dan, tako da po 2 ali 3 naenkrat damo v usta, kjer se raztopijo in absorbirajo skozi ustno sluznico. V primeru, da vam ne uspe tekom dneva zaužiti vseh, lahko konec dneva ostanek soli vmešate v kozarec z vodo in postopno spijete. 

2.način: isto kombinacijo teh soli lahko vmešamo v 1l vode in pijemo po požirkih čez dan. Sama prakticiram to varianto, razen v akutnih primerih, ker je učinkovitost večja z direktnim vnosom soli v usta brez raztapljanja! 

Ko se soli raztopijo ostane v steklenici usedlina – to je laktoza. Če je ne želimo zaužiti (zaradi intolerance), pustimo, da ostane na dnu steklenice in spijemo samo bistro tekočino, kamor preidejo ti minerali iz soli. Usedlino zavržemo. Učinkovitost je enaka.

3.način: uporaba v obliki paste – primerno za dojenčke. Nekaj teh soli raztopimo z nekaj kapljic vode, da nastane zmes. Le to potem otroku ponudimo, da poliže ali mu jo s prstom namažemo po dlesnih ali jezičku. 

Tako pripravljena pasta je primerna za zunanjo uporabo. Na primer v primeru opeklin, damo zmes soli na opečeno mesto (preizkušeno in deluje!), na mesto kjer je bolečina, vnetje…in pokrijemo s folijo za živila, da se ne izsuši. Poleg oralnega jemanja, delujemo še površinsko skozi kožo na samo mesto težave. Po 15ih minutah z mlačno vodo speremo z mesta nanosa in po potrebi ponovimo.

Takšna pasta, ki je kot gosta kaša, je primerna tudi za nego kože. Pasto soli vmešamo v kremo, ki jo uporabljamo za obraz ali telo in dobimo odlično hranilno, vlažilno mazilo, ki hkrati ureja pH kože.

Soli v tej kombinaciji so odlične proti celulitu, strijam, povešeni koži, zatekanju, nepravilnostih v obliki aken, mozoljev, gnojnih fiscul in podobno.

4.način: dodajanje soli v kopeli. Lahko izvajamo kopeli za razstrupljanje organizma, nego kože (delujemo na strukturo in gradnjo kože, elastičnost, pH) in preko nje na delovanje limfe. Tukaj opozarjam, da je potrebno za različne namene delovanja soli prilagoditi tudi temperaturo vode! Ali gre za razstrupljevalne kopeli ali za samo mineralizacijo.

Naj omenim, da je odmerjanje oziroma količina zaužite soli odvisna od tega ali delujemo PREVENTIVNO, da krepimo določen organ, imunski sistem in želimo zgolj vplivati na določeno šibkost telesa, ki se je izrazila in se še ni razbohotila v druge predele organizma.

Ali pa je težava prišla nenadoma (prehlad, gripa, vročina, driska, bolečina, glavobol, opeklina, kašelj…), torej je AKUTNO STANJE. V tem primeru se dozira večje število soli, ki se jih jemlje vedno do izboljšanja pojava bolezenskega stanja.

In slednje – ko majhne težavice, bolečine in govorico telesa dalj časa ignoriramo, se bolezen zarije globoko v nas. Pri KRONIČNIH BOLEZNIH ne priporočam!, da sami izbirate in sestavljate nabor potrebnih soli. Nujno je zajeti širši spekter kombinacij delovanja mineralov, pogledati vzročnostno na pojav bolezni, osebo celostno obravnavati in dodati podporo komplementarnih metod (Bachove esence, moksa, ventuze, prehrana, zelišča in druge).  

 

Nina Gramc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja