Vnetje ušes in kako si pomagati?

  • od
Boli UHO?
Imate vi ali vaš otrok večkrat ponavljajoča vnetja ušesa?
 
Opažam da tisti, ki imajo težave z vnetji ušes, se jim to res večkrat dogaja. Vnetja se vrstijo in po večkratni uporabi zdravil se dogaja, da tudi ta več ne pomagajo. 
Velikokrat je krivec ravno antibiotik, ki vpliva na mikrobiom – črevesno floro. Uniči namreč tako slabe kot tudi dobre bakterije, ki so ključne za naš imunski sistem. In ker nimamo več naše vojske – obrambe, ki bi nas ščitila, smo vedno bolj dovzetni za vsako virozo, bakterijo, zunanje vplive iz okolja…
 
Prvo vprašanje, ki je na mestu:
Zakaj nekomu vedno “udari” na ušesa, nekomu drugemu na grlo?
Zakaj nekdo ima takšne – konstantne težave, medtem ko nekateri otroci nimajo nikoli vnetja ušes?
 
1️⃣Prvič: Ušesa so neposredno povezana z ledvicami. S krepitvijo ledvenega predela tako vplivamo tudi na zdravje ušes. Še posebno, če se vnetja ušes ponavljajo, je potrebno ugotoviti vzrok in celostno delovati na to šibkost telesa.
 
2️⃣Drugič: organ ledvice energetsko šibi strah. Vprašajte se (ali pomislite na otroka) kaj ste doživeli v preteklost, imate oziroma doživljate te občutke?
Osebe z ledvično konstitucijo imajo že genetsko predispozicijo do te šibkosti!
 
3️⃣Tretjič: preizkušen pristop, ki je tudi zelo hitro učinkovit (še posebno, ko za vnetjem ušesk trpijo otroci) je:
🆘Homeopatske kapljice za v uho 
 
🆘V praksi pa se je zelo dobro izkazala tudi homeopatska PULSATILLA (oralno!) in
 
🆘Schusslerjeve soli (št.3 in 10; po potrebi tudi št.4)
 
Če pa poznate še kakšno ljudsko modrost naših babic, kako so one to reševale, je pa čas, da jih tudi začnete uporabljati. 🙂
 
In kar je ključno – ob takem pristopu se vnetja ne ponavljajo, izzvenijo, ker telo podpremo v njegovi obrambi in delovanju. Ne zatiramo simptome, ampak delujemo na uravnavanje procesov v organizmu.
 
Še posebno pa je ta informacija primerna in dobrodošla za vse, ki ste že večkrat zdravili vnetja ušes z antibiotiki in je zadeva prišla tako daleč, da tudi antibiotiki več ne primejo. 
 
Tako sem pred kratkim naletela na mamico, ki je potožila, da tudi zdravila več ne primejo. Njena 3 letnica pa je po njih omotična in zaspana. Neizmerno vesela in hvaležna je bila za  informacije, ki sem ji jih posredovala. 
Dobila je nov vpogled, novo upanje, novo možnost, s katero bo lahko pomagala svoji hčerkici. 
 
 
Vse dobro, Nina Gramc.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja