Zdrav otrok

“Bodi nekdo, ki si ga potreboval, ko si bil mlajši”

Otrok po naturopatsko

“Otroci so kot semena, ki rastejo v vrtu. Vsebujejo zapis, v kaj se bodo razvili. Kakšen karakter so, kako izgledajo… STARŠI so le vrtnarji, ki tem semenom omogočajo rast. Skrbijo za njih. Če imajo dobro oskrbo, se bodo semena razvila v lepšo rastlino in ustvarila lepe plodove. Tukaj lahko vrtnar s svojo oskrbo vpliva na plod. Ne more pa vplivati na to, da iz kumarice naredi paradižnik.

Semena so matrica. Lahko z nego spodbudimo, da bodo zrastli lepši sadeži, a rastline same ne moremo spremeniti!

Potrebno je sprejeti danost rastline in jo negovati z Ljubeznijo. Potrebno je razumeti, kaj za svojo rast ta rastlina potrebuje, kajti vsaka rastlina raste pod drugimi pogoji. Tako tudi po negi razvrščamo rastline v skupine, ki so si podobne. Nekatere so enostavne, druge so za nego zelo zahtevne.

Enako je z otroci. Vsak otrok potrebuje drugačno hranilo, drugačen pristop. A vsi potrebujejo LJUBEZEN.

Naučiti se moramo, da začutimo življenje v otroku in da to življenje vprašamo kaj potrebuje. V srcu bomo začutili. SPOZNALI BOMO!

Vsi, ki vzgajate, začutite enkratnost svojih potomcev! Res je, da se je skozi dedni zapis oblikovalo seme. Vendar je enkratnost v otrokovem srcu. Ali sploh slišiš, kaj govori otrokovo srce?

ŽIVLJENJE, ki je prisotno v vsakem izmed nas, pritiska na nas, da ga živimo. Ko se zataknemo, obtičimo in takrat se prične razkroj in nezadovoljstvo. Ko dušimo svoje življenje in življenje naših otrok in partnerjev, sledi razkroj in propad.

Zato nehaj komplicirati, nehaj se zapletati v majhnost svojega ega in prični čutiti in živeti. Z vso dušo!” (vir: Šola Luči)

1.modul:  PREVENTIVA in KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA OTROK 

2.modul: NARAVNA POMOČ PRI OTROŠKIH BOLEZNIH 

3.modul: MORFOLOGIJA OTROKA = diagnostika kot jo uči tradicionalna kitajska medicina & smernice za njegovo osebno življenje

4.modul: DOJENČEK ter prva leta življenja

5.modul: NAJSTNIKI in povezujoče težave odraščanja