Hrana naj bo zdravilo in zdravilo naj bo hrana (Hipokrat)

  • od

Skoraj v vseh starih modrih tradicijah verjamejo, da je hrana zdravilo in da ima narava v rokah ključe do zdravja in zdravljenja

Vsak od nas je biološko edinstven, samosvoj na podlagi kulture, krvne skupine, živil, ki smo jih uživali v otroštvu, geografske lege prebivališča in tako naprej. Dieta, ki bi bila primerna za vse, ne obstaja. Vsak posameznik ima svojo bioindividualnost. 

S prehrano se številni zastrupljajo in privabljajo bolezen

Dr.Mark Emerson je dejal: “Obstaja načrt za vse. Načrt tega, kako smo narejeni, kako deluje zemlja in tako naprej. Vsakič, ko se odmaknemo od načrta narave in tega, kako smo narejeni, smo deležni neprijetnih posledic.” 

Pravi tudi, da dajemo vase stvari, za katere nismo narejeni. Na primer, gensko spremenjeno hrano, umetne pesticide, konzervanse, prečiščen sladkor in živalske izdelke iz farmske reje… Vse to uničuje zdravo črevesno floro, moti hormone in povzroča vnetja v črevesju. 

Naše telo se po najboljših močeh bori proti tem nadležnim elementom, ampak prišel bo trenutek, ko bo kronično, ponavljajoče se neprimerno vedenje prišlo za nami. Temu pravimo “prelomna točka“. 

Bolezen se razvija počasi, desetletja. Gre za vsoto vseh škodljivih stvari, ki smo jim izpostavljeni oziroma jih počnemo samemu sebi. To je strupeno okolje, ki ga vzpostavljamo v svojem telesu, kar se kaže v obliki različnih bolezni. 

Naša telesa so narejena za brezhibno predelavo živil, ki jih najdemo v naravi. Takšnih kot pridejo iz tal in kot jo je naredila narava. 

Ko bomo izločili nadležne elemente, kot so strupene kemikalije in gensko spremenjena hrana, ter hranili svoja telesa s polnovrednimi rastlinskimi živili z veliko hranilnimi snovmi, ki hranijo našo črevesno floro in krepijo imunost, se bo naše telo zdravilo precej hitreje, kot je potrebovalo, da je prišlo do točke bolezni. Prav v tem je tudi lepota zdravljenja.   

Kadar je prehrana napačna, zdravila ne pomagajo. Kadar je prehrana pravilna, zdravila niso potrebna.” (ajurvedski pregovor)

Povzeto iz knjige “ZDRAVI – odkrijte svoj neomejeni potencial in prebudite zdravilca v sebi” (Kelly Noonan Gores) 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja