Schusslerjeve soli v kremi – mineralizacija kože na celični ravni

  • od

Si poizkusila že vse kreme, mazila, lepotne tretmaje in seanse?

Kaj pa če je vse veliko bolj preprosto? 

Svetujem ti, da nadaljuješ z branjem in se pustiš presenetiti. 🙂 

Nasvet delim z vami, ker sem ga sama preizkusila in bila navdušena nad učinkom. Želim, da pomaga tudi tebi. Kljub temu, da nimam večjih težav s kožo, sem opazila drastične spremembe predvsem v sami strukturi kože na obrazu.

Ni več tako izrazitih podočnjakov, ten kože je bolj enakomeren, zmanjšala se je obarvanost nekaterih madežev, pore so se zmanjšale in sčistile, tudi nekatere gubice so se “zabrisale”, na splošno pa je opaziti več sijaja in svežine. 

Res je vsakodnevna higiena kože, nanos kvalitetnih naravnih, blagih izdelkov prvi in zelo pomemben korak. Še bolj ključno pa je, da poskrbimo za zdrav in lep videz kože od znotraj – torej s prehrano, hidracijo in načinom življenja

Sama se pri uporabi kozmetičnih izdelkov držim pravila “manj je več“. Pri negi obraza uporabljam blago čistilno peno, hidrolat (glede na obdobje leta in potrebe), kombiniram pa izmenično serum in hranljivo kremo. Vsake toliko naredim piling in masko. Ampak res nisem dosledna z vsemi temi stvarmi. Bolj ne kot ja. 🙂

Res pa je, da ne uporabljam pudra in nešteto ličil. Skrbim, da koža diha. V bistvu se vedno manj ukvarjam s svojim obrazom, vedno bolj pa mislim na mineralizacijo celotnega telesa. Kaj jem, kaj pijem, kako živim…

Te zanima, kako sem si pripravila svojo kremo za obraz z dodatkom schusslerjevih soli?

Najprej sem vzela smiljev macerat, ki sem ga lansko poletje naredila iz olivnega olja in divje rastočega smilja. V posodico sem nato dodala nekaj aloe vere.

Posebej sem raztopila schusslerjeve soli z nekaj kapljic vode in jih raztopljene vmešala v prej pripravljeno zmes – mazilo. 

Za potrebe svoje kože sem uporabila sol proti gubam (št.1), za hidracijo (št.8), uravnavanje ph-ja (št.9) in najpomembnejšo sol, ki daje koži strukturo, pospeši cirkulacijo in je znan kot mineral lepote – to je Silicea (št.11).

Vse našteto tudi pijem z vodo čez dan (vsake soli po 7 tabletk), da mineraliziram telo tudi notranje. 

Za splošno rabo lahko uporabite naštete soli. Če pa imate še druge, večje težave s kožo, srbečico, ekceme, gnojne mozolje, rdečico, alergijske reakcije, zatekanje obraza, podbradek, globoke gube itd. – v tem primeru svetujem, da se naročite na pregled in svetovanje o uporabi schusslerjevih soli.

Z vašo osebno kombinacijo soli vplivamo vzročnostno na pojav neravnovesja.

Skupaj zarišemo celostno pot rešitve

Mogoče izgleda vse to zelo “kemično” in umetno? Pa ni. 

Schusslerjeve soli imajo sposobnost, da delujejo na naši celični ravni. Laično povedano: Soli vstopijo v celico, uravnajo kar je potrebno in to se “preslika” na celoten organizem. Na ta način prinašajo telesu informacije. Za lažje razumevanje – narejene so kot homeopatski pripravek, le delovanje se razlikuje, saj soli URAVNAVAJO PROCESE, ne sprožajo novih simptomatik (razen pri razstrupljanju), morebitni višek pa se izloči. Zato so popolnoma varne za uporabo saj predoziranje ni mogoče. (op.p.: homeopatija zdravi po principu podobno s podobnim) 

Podala sem ti zelo preprosto in učinkovito informacijo, na tebi pa je ali jo boš uporabila. 😉 

Za več mi lahko pišeš na nina@ponaturopatsko.si

Napisala: Nina Gramc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja