Preprečimo spomladansko utrujenost – Klepet ob kavi

  • od

Najprej se moramo vprašati zakaj pride do spomladanske utrujenosti?

To je eden od pokazateljev, ki kaže na to, da nismo delovali v skladu z naravnimi cikli narave in bioritemsko uro organov.

Če ste utrujeni in se soočate s spomladansko utrujenostjo to pomeni, da v času zime, ki je pripadala ledvicam, le te niste okrepili in niste dovolj “počivali” – se umirili, zmanjšali aktivnosti… zato ste v času jeter utrujeni in brez energije. Vendar lahko to drastično zmanjšamo, če v času pomladi pravilno podpremo delovanje jeter.

V TKM pet elementov predstavlja pet letnih časov ( pomlad, poletje, pozno poletje, jesen in zimo), predstavlja pa tudi dnevno ciklično delovanje naših telesnih organov. Če smo pozorni lahko opazimo, da so prisotni tudi na vseh področjih naših življenj.

In drugo pomembno vprašanje glede razstrupljanja – Zakaj se sploh moramo razstrupljati?

Jetra imajo namreč glavno funkcijo ravno razstrupljanje, so naš drugi organ filter v telesu (prvi filter so ledvice). Pomeni, da v telo vnašamo več toksinov, kakor so jih naša jetra zmožna prečistiti, odstraniti iz organizma. In potem prihaja do tega, da so naša jetra v deficitu – so energetsko iztrošena.

Poleg tega pa je okolje v katerem živimo bolj toksično kot je bilo včasih.  

 

Jetra so tudi organ volje, kjer domujeta pogum za uresničitev naših namenov, odločitev in dejanj.

Ko boste okrepili jetra, boste imeli več energije in posledično bo tudi srce, ki nastopi poleti, močno in zdravo.

 

Več na to temo v posnetku oddaje Klepet ob kavi. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja